به محض بیدار شدن از خواب، گوشی را چک نکنید! ۲۲ مصدوم در نتیجه واژگون شدن اتوبوس اتباع افغانستانی نتایج تکان دهنده درباره مصرف نوشیدنی‌های انرژی زا گیاه ضدسرماخوردگی قوی در آشپزخانه شما! سارق نسخه‌های تاریخی مقبره «شاه نعمت‌الله‌ولی» به دام افتاد سرگذشت تلخ یک زن؛ از اعتیاد تا فرزندآزاری این واقعاً یک «بحران» است کشف اسکلت یک زن متعلق به ۳۲۰۰ سال پیش در شهرستان بابل اطلاعیه سازمان امدادونجات هلال‌احمر درخصوص احتمال وقوع طوفان تندری و سیلاب در خراسان و چند استان دیگر (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۱۴ درصد متقاضیان وام ازدواج و فرزندآوری در صف هستند مصرف چه مقدار نمک در روز برای سلامتی خطرناک است؟ پیشنهاد دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برای افزایش سن ورود زنان به هیئت علمی دانشگاه‌ها آتش‌سوزی ۲.۵ هکتار از مراتع قره‌چغه قوچان خراسان رضوی (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) یک کشته و ۸ مصدوم در حادثه واژگونی اتوبوس در آزادراه کرج-تهران (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) توپ برخورد با «تخلیه فاضلاب در اراضی کشاورزی» در زمین شهرداری مشهد بعد از ۷ سال فاش شد؛ ردّپای مرد مستأجر در ناپدیدشدن زن صاحبخانه فروش ۱۰۰ میلیونی نوزاد توسط مادر معتاد برملا شد قتل پسر ثروتمند با سم مار افعی | اعترافات متهمان در دادگاه فرمانده انتظامی مشهد از ۵۰ فقره سرقت باند نقابداران بی قرار پرده برداشت ثبت‌نام آموزش هوش مصنوعی به ۲ میلیون دانش‌آموز، از خرداد ۱۴۰۴ آغاز می‌شود نقش مؤثر تصاویر ماهواره‌ای در پایش آلودگی هوا تدوین کتب درسی جدید در حوزه کدنویسی انجام می‌شود ضرورت اطلاع خانواده از احوالات کودکان برای به حداقل رساندن آسیب‌های دوره نوجوانی مصرف گوشت در سالمندان نباید صفر شود هتل‌های مشهد برای عروسی؛ شبی به یاد ماندنی با خدمات خاص و فضای مجلل صدور هشدار نارنجی هواشناسی در خراسان رضوی (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) رتبه برتر کشوری در شاخص خلاقیت و نوآوری، در دست موزه طبیعی سمنان پیوند رایگان، افتخار نظام سلامت ایران؛ نجات سالانه ۸۰۰ جان با اهدای عضو در مشهد | راه‌اندازی مرکز برداشت بافت در بهشت‌رضا(ع) شکارچی فعال در فضای مجازی دستگیر شد بار دیگر هشدار خودمراقبتی برای مردم کلانشهر مشهد صادر شد (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) حرکت جدی بیمارستان منتصریه مشهد در مسیر توسعه پیوند اعضا | فرهنگ‌سازی درباره مرگ مغزی، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر برای رسانه‌ها
سرخط خبرها

حیوانات حیات وحش بیماری‌های مشترک فراوان با انسان‌ها دارند

  • کد خبر: ۱۱۵۵۶۵
  • ۱۴ تير ۱۴۰۱ - ۱۴:۰۵
حیوانات حیات وحش بیماری‌های مشترک فراوان با انسان‌ها دارند
حیوانات حیات وحش اغلب دارای بیماری‌های مشترک با انسان‌ها هستند که متأسفانه شناخت چندانی نسبت به این بیماری‌های مشترک وجود ندارد، زیرا درباره حیوانات وحشی مطالعات بسیار اندک است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ محمد روان خواه، جراح متخصص دام پزشکی و مدرس دانشگاه، دراین باره توضیح می‌دهد که «همزیستی یک نوع حیوان، با انسان‌ها در یک شب پدید نمی‌آید و حاصل هزاران سال ارتباط است. نمی‌توان یک حیوان را از حیات وحش به دام انداخت و وارد خانه‌ها کرد.»

این پژوهشگر حوزه حیوانات خانگی با تأکید بر اینکه حیوانی را که متعلق به طبیعت است باید در طبیعت آزاد گذاشت، می‌گوید: حیواناتی که از حیات وحش به خانه‌ها آورده می‌شوند، اغلب به صورتی خشن و دردناک در دام سوداگران می‌افتند و به صورت قاچاق و غیرقانونی خریدوفروش می‌شوند. خرید حیوانات حیات وحش باهدف نگهداری آن‌ها در خانه ها، موجب تقویت این باند‌ها و شبکه انتقال غیرقانونی حیوانات در سراسر جهان می‌شود.
او اضافه می‌کند: سوداگران در بدترین شرایط آن‌ها را حمل می‌کنند و در نهایت به فروش می‌رسانند. چنین اقداماتی ممکن است موجب انقراض برخی گونه‌ها شود. مثلا اگر امروز یک بچه میمون در بازار زیرزمینی به فروش می‌رسد، مطمئن باشید که به بدترین وضع در حیات وحش از مادر خود جدا شده است.

او به نکته‌ای مهم درباره این حیوانات اشاره می‌کند و ادامه می‌دهد: حیوانات حیات وحش اغلب دارای بیماری‌های مشترک با انسان‌ها هستند که متأسفانه شناخت چندانی نسبت به این بیماری‌های مشترک وجود ندارد، زیرا درباره حیوانات وحشی مطالعات بسیار اندک است. درعین حال بسیاری از حیوانات حیات وحش قابلیت مراقبت‌های بهداشتی اولیه را ندارند و نمی‌توان به درستی آن‌ها را تحت معاینه قرار داد، از آن‌ها آزمایش خون گرفت و آزمون‌های متداولی را که برای حیوانات خانگی وجود دارد برای شناخت بیماری‌های آن‌ها انجام داد.

او بیان می‌کند: حیوانات وحشی چندان قابل اعتماد نیستند. برای مثال برخی از یک تمساح مراقبت می‌کنند، اما یک روز همان تمساح به آن‌ها حمله می‌کند و باعث قطع عضو یا مرگ آن افراد می‌شود.
به گفته این جراح متخصص دام پزشکی و مدرس دانشگاه با وجود قوانین متعدد برای نگهداری از حیوانات خانگی در جهان، کشور ایران همچنان فاقد قوانین محکم و دقیق دراین باره است. او درباره قوانین ضروری برای نگهداری حیوانات متذکر می‌شود: باید قوانینی ایجاد شوند که صاحبان دام‌های خانگی را موظف به مراقبت بهداشتی از حیوانات خود کنند.

او ادامه می‌دهد: دریافت گواهی سلامت برای حیوانات خانگی باید اجباری شود. در وضعیت فعلی هیچ ضمانت اجرایی‌ای وجود ندارد برای اینکه افراد ملزم شوند برای حیوانات خانگی خود گواهی سلامت اخذ کنند.
او همچنین بر قانونمند شدن نگهداری حیوانات تأکید و تصریح می‌کند: سلامت شهروندان در گرو این الزامات است و این فقدان قانونی می‌تواند برای سلامتی شهروندان بسیار خطرناک باشد. متأسفانه امروزه به جز مراکز فرودگاهی، در اغلب مواقع مرکز دیگری برگه سلامت حیوانات خانگی را کنترل نمی‌کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->